Produkter

Etisoft har danmarks bedste udvalg af farve etiketprintere.

Farve etiketprinter er ideel til dig, der har brug for etiketter i fuldfarve. Du har sikkert brug for at skrive etiketter og labels med eller uden variabel tekster og stregkoder. Her får du et overblik.

Du kan også ringe ganske uforpligtende til Etisoft og få råd: tel: 8686 7733

Men du kan også begynde her og læse de 6 gode råd til en god farve etiketprinter. Det er absolut vigtigt, hvis det er første gang du køber en etiketprinter. Så lad os straks tale om løsninger og pris.

Få den bedste løsning på en labelprinter

Det er måske alligevel ikke helt nemt at finde den rigtige løsning, helt selv. Derfor opfordrer vi dig til at tale med os, vi vil så gerne komme med gode råd. Derfor er du velkommen til at spørg om de alt om etiketprintere. Du kan f.eks. spørge om de forskellige farve etiketprinter, pris og hvilke printmedier de kan bruge?

Dernæst kan vi måske tale om integration til dine eksisterende it-systemer?

Det kan også være du er i en bestemt branche og har helt specielle krav til udformning af etiketter og holdbarhed?

Men helt grundlæggende er det vigtigst for de fleste, at de får en holdbar løsning, der er driftsikker, fordi uden mærkning er mange produkter og emballage svære at håndtere i praksis.

Med andre ord, så får du det bedste bud på model, mærke, teknologi og pris, hos Etisoft.

Hvad er en farve etiketprinter?

Nu skal du læse, hvad er en farve etiketprinter. Vi bruger navnet; en “farve etiketprinter”. Det er fordi det er en printer der printer i 4-farve på etiketter, deraf navnet “farve etiketprinter”. Måske kender du dem under et andet navn eller har set navnene?:

  • Farveetiket-printer
  • Farve labelprinter
  • Farvemærkatprinter

Fælles for dem alle er, at de kan printe fire farver på etiketter. De kan printe etiketter fra en endeløs bane af etiketruller med etiketter. Dermed er der ikke forskel på navnene, blot på stavemåden.

Fortrykte etiketter eller print af farveetiketter?

Så skal vi tale om det at printe dine egne etiketter. Det er faktisk. Du slipper for at købe fortrykte etiketter i farver. Med andre ord, så slipper du for at købe flere små oplag af færdigtrykte etiketter. Men der er flere fordele:

Med en farve etiketprinter får du høj fleksiblitet i din produktion af etiketter. Faktisk kan du bede printeren om at printer mange forskellige etiketter, som du anvender til for eksempel skiftende produktserier.

Dette afhænger naturligvis af hvilken printermodel du vælger og hvilken software du anvender.

På den anden side, hvis du derimod har et stort forbrug af etiketter eller du har brug for hurtigt påsætning af ens etiketter, så kan der være god økonomi i at købe fortrykte etiketter

Endelig skal du være opmærksom på at fortrykte etiketter kommer i mange former, størrelser og materialer. Vær desuden opmærksom på, at vi kan levere mange forskellige etiketter direkte fra vores etiketproduktion, direkte fra fabrikken.

Derfor kan det i nogle tilfælde betale sig at have fortrygte etiketter og samtidigt anvende en farveprinter.

I øvrigt kan du købe en etiket, som er printet færdigt i sort/hvid farve eller med farve, og derefter kan farveprinteren tilføje f.eks. farvekoder og variabel tekst m.m.

Spørg os om etiketter til labelprintere.

Lad os dykke ned i den spænden verden af etiketter og printere. Generelt kan man sige, at en farve etiketprinter er rigtig god, når du vil printe farvelabels i mindre produktionsserier eller har brug for enkelt mærkning af produkter.

Desuden er en farve etiketprinter især god i forbindelse med, at du skifter produkter i din produktion. Så kan du blot bestille forskellige etiketter i små printserier. Du kan have dem liggende parat eller printe dem, når du har brug for dem.

En etiketprinter kan udskrive i farver og printe rigtig flotte billeder og samtidigt kan du ved hjælp af den rette software udskrive:

  • tekster,
  • datoer,
  • stregkoder,
  • løbenumre,
  • batchnumre

6 anbefalinger fra vores ekspert i farve etiketprintere

Konklusionen først: Når du køber en farve etiketprinter skal du se på den samlet pris for både printer, etikettyper og blæk.

Ligeledes skal du tage højde for i hvilket arbejdsmiljø printerene skal fungere i. Men nu kommer de 6 gode råd om farve etiketprintere:

1) Hvilken etiketprinter skal du vælge

Først skal du vælge en farve etiketprinter. Du skal vælge en model der er afhængig af dit behov for hastighed i udprintning (s), kvaliteten af tekst og billeder (dpi) og størrelsen/bredde af etiketter (cm).

F.eks., så kan du vælge en printerne der levere print hurtigt og kvaliteten af billederne er helt i top. Måske skal du vælge en Epson Colorworks C7500?
I den sammenhæng er det givet, at der er mange forskellige modeller og de kommer i alle prisklasser.

For det andet, skal du beslutte dig for om printeren skal printe på blankt etiketpapir eller mat etiketpapir? Det har i den forbindelse stor betydning hvilken printer du vælge. Dit valg afhænger af hvilken printmedie /mærkater /tekstiler /plast m.m. som du har behov for at printe på.

I den forbindelse er det vigtigt at forstå, at en printer skal have en hel speciel blæk. Ikke alle farve etiketprintere anvender samme blæktype og ikke alle etiketprintere kan printe på stoflabels, plast og blanke etiketter.

2) Hvornår skal du have en cutter til udskæring af etiketter?

For at være helt sikker på, hvilken model du skal købe, skal du beslutte dig for, om du skal anvende en cutter til individuelle udskæring af etiketter?

Alternativt får du som standart en printer, der printer etiketter i endeløse baner. Her skal du altid huske at bestille etiketter med et mellemrum imellem hver etiket.

Resultatet er, at du får en etiket eller en rulle af etiketter på en endeløs bane. Det vil sige, du får etiketter/mærker der sidder efter hinanden på et stykke glat bagpapir. Et glat bagpapir, som du kender det fra klistermærker.

I tilfælde af at du skal have etiketter i forskellige størrelser, så kan det være en god ide at have en cutter. En cutter er en “saks”. Med en indbygget printcutter kan du automatisk klippe labels og mærkater i eksakt den størrelse du har brug for.

Hvordan fungerer det så? Du skal forestille dig at etiketprinteren printer en etiket fra en endeløse rulle af papir. Papiret kan være med eller uden bagepapir, afhængig af om du skal bruge etiketterne som klistermærker eller som f.eks. hyllekanter til varer i et supermarked.

Dernæst skærer printeren etiketten til en eksakt størrelse, som du har brug for. Nu har du et klistermærke eller et mærkat.

Etiketlængden og design opsætter du i den tilhørende software. Bredden på etiketterne er naturligvis bestemt af den labelrulle/etiketrulle du anvender.

Du skal dog være opmærksom på, at den maksimale bredde på etiketten afhængig af, hvor bred et etiketmedie printeren maksimalt kan anvende.

3) Hvad er Peel off?

Peel off giver dig en etiket med underpapir lige som du kender det fra et “klistermærke”. Men der er flere fordele.

Printeren leverer dig en etiket med et skæremærke, hvor der automatisk er skåret ned i etiketten til bagpapiret. Således er det meget nem at hive etiketten af bagpapiret. Du har således et lille stykke du kan holde i, imens du tager etiketten af.

Fordelen er, at du nu har individuelle klistermærker, som du hurtigt kan tage af bagpapiret og sætte på produkterne. Med andre ord, så skal du ikke stå og fumle med at få etiketten af bagpapiret.

Hvordan får du mærket af bagpapiret? Du bøjer blot lidt i klistermærket, lige der hvor skæremærket er, så er klistermærket frit og lige til at sætte på f.eks. en kasse.

4) Omkostninger ved at eje en etiketprinter

Du bør tænke i den samlet pris for din etiketproduktionen, når du køber en farve etiketprinter.

Skal du printe ganske få farveetiketter, så har det samlet køb af printer, blæk og papir måske ikke så stor betydning. Her kan du måske vælge en let bordmodel.

Skal du derimod printe farvetiketter i stor størrelser eller i et større oplag, så har prisen på både blæk og etiket-papirtypen stor betydning for dine samlede omkostninger.

5) Etiketter og labels

Det er en god ide at analyse dit behov for etiketter og hvor de skal sidde. Skal du anvende etiketter i standardstørrelse eller specielle størrelser?

Du kan få etiketter der er færdig udstanset i flotte runde-, ovale faconer eller et andet helt specielt design.

Du kan få etiketter til specielle miljøer. F.eks. etiketter til fugtige miljøer, vand, kemikalier og frost miljøer. Men ikke nok med det, du skal også overvejen, hvor stærkt din etiket skal være. Sådan rent fysisk. Skal du kunne rive den i stykker eller skal den være meget stærk. Faktisk kan du få etiketter der næsten ikke kan rives over.

Dernæst kan du få etiketter med forskellige klæbekraft. Du kan få etiketter der kan tages af igen uden at de sætter mærker på et produkt, f.eks. etiketter til markedsføring som sættes direkte på et produkt.

Alternativt kan du få etiketter som er meget modstandsdygtige og som næsten ikke kan fjernes. Disse sikkerhedsetiketter anvendes blandt andet i forbindelse med tyveriforsikring af produkter.

Men ikke nok med det. Der findes et meget stort udvalg af etiketter, som giver dig utallige muligheder for at mærke, spore og sikre dine varer. Her er et lille udvalg af dine muligheder:

Endeligt er det vigtigt, at du overveje dit blæk forbrug.
Spørgsmålet er om du bruger meget blæk på dine etiketter eller ej. Bruger du meget blæk, kan det måske være en fordel for dig at få færdigtrykte etiketter i farver. Alternativt skal du have en etiketprinter der har et mindre farveforbrug pr. etiket.

6) Oprulning af etiketter og print and apply

Farve etiketprintere kommer med forskellige tekniske muligheder for at oprulle etiketter eller samarbejde med udstyr, der automatisk kan sætte etiketter på dine produkter. Her er to eksempler:

Skal du printe mange etiketter og vil du gerne have dem pænt rullet sammen? Så har mulighed for at få en oprulning af etiketter samtidigt med at du printer. Så kan du printe en helt rulle etiketter, lige til at sætte på dine produkter.

Andre printere har bedre muligheder for at samarbejde i produktionsmiljøer, med styring af etiketteringssoftware, hvor etiketterne påsættes eller “skydes” på  automatisk. Der findes et stort udvalg af maskiner. De kan mere eller mindre automisk sætte etiketter på produkter og kasser. Læs lidt mere om print and apply her.

Endeligt er det vigtigt at tænke over, om du har et komplekst teknisk miljø eller det er nødvendigt med integration til produktionssoftware? Hvis du er i den målgruppe, så er det en god ide at tale teknik først, herefter kan du få hjælp til at vælge printer og etiketter.

Få gode råd fra en ekspert i farve etiketprintere.

Hvilken farve etiketprinter skal du vælge? Skal det være en lille god bordmodel eller en industriel model, der printer hurtigt?

Tal med vores ekspert i farve etiketprintere. Så har du fået de bedste råd med hensyn til pris, model og funktion. Men det vigtigste af alt er, at du får etiketter der fungerer rigtigt godt i dit miljø.

Ring ganske uforpligtende til Etisoft: tlf:8686 7733
Få de bedste råd og den bedste løsning.

Back to top